vrijdag 3 juni 2011

Klopjacht


Plezant knorrige mail uit Namen omdat ik in deze blog het lokale veilinghuis heb beticht van het afhameren van vodden en lorren. Bij wijze van penitentie wil ik de medewerkers van Rops wel bijstaan in de klopjacht waarmee ze momenteel flink de publiciteit halen.

De politie vraagt uw aandacht voor het volgende:

Op vrijdag 20 mei 2011 werd in het veilinghuis Rops te Namen (Namur) een zeldzaam exemplaar van Le Crabe aux pinces d’Or gestolen. Een bewakingscamera heeft de dief kunnen registreren:


De man, 45 tot 50 jaar, droeg een bril en een donker jasje, vermoedelijk driekwart in leder en jeans. Hij ging vergezeld van een vrouw, vermoedelijk dezelfde leeftijd, korte donkerbruine haren. Zij droeg een handtas in appelgroene kleur. Het paar ging ervandoor in een kleine, blauw/paarse bestelwagen, Citroën, type C15. Op de plaats van het misdrijf werd een papiersnipper gevonden met het woord KARABOUDJAN.

Herkent u de man op het videobeeld? Heeft u tips omtrent de betekenis van het woord KARABOUDJAN? En snapt u waarom bewakingscamera’s altijd onscherpe beelden schieten? Stuur dan een mailtje naar rops@rops.be of neem contact op met uw plaatselijke politiebureau.

Einde bericht.